Ποιοι είμαστε

dots

Το θέατρο δεν μπορεί κανείς να το δει καθαρά σαν δουλειά. Το θέατρο, και ειδικά στη χώρα που το γέννησε, είναι αποστολή. Με αυτό το σκεπτικό και γεμάτοι όνειρα ιδρύσαμε τον Ιούλιο του 2016 την εταιρεία παραγωγής θεαμάτων Θεατρικές Σκηνές που φιλοδοξεί να κερδίσει το δικό της μερίδιο στην θεατρική ζωή του τόπου προσφέροντας παραστάσεις και θεάματα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου. Θεωρούμε ότι το θέατρο για να πετύχει το σκοπό του πρέπει να αφορά το κοινό και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, που διανύει η χώρα μας, ο ρόλος του καθίσταται ακόμα πιο σημαντικός. Η Τέχνη, ο Λόγος, η Μουσική και το Φως έχουν τη δύναμη να αποτελέσουν σημαντική διέξοδο από την σκληρή πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια η επισκεψιμότητα των θεάτρων έχει αυξηθεί σημαντικά και η Αθήνα έχει πλέον δίκαια χαρακτηριστεί ως θεατρική πρωτεύουσα.

Επιλέγουμε κάθε σαιζόν έργα ρεπερτορίου και καταξιωμένους συντελεστές αγαπητούς στο κοινό, τους οποίους προσκαλούμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Από το Σεπτέμβριο του 2017 θα ανήκει στο δυναμικό των Θεατρικών Σκηνών το ιστορικό Θέατρο Παλλάς, το οποίο θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της εταιρείας μας φιλοξενώντας παραστάσεις, εκδηλώσεις και μουσικά θεάματα που θα σέβονται το παρελθόν του αλλά θα ανοίξουν και μια νέα λαμπερή σελίδα στην ιστορία του.
Νέα στέγη μας και το Ήβη της οδού Σαρρή, το οποίο μαζί με τις 2 σκηνές του Θεάτρου Άλμα θα φιλοξενήσουν τις καινούριες μας παραγωγές.

Με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του θεατρόφιλου κοινού παρουσιάζουμε τις παραστάσεις μας τους επόμενους μήνες και σχεδιάζουμε με προσεκτικά βήματα τις επόμενες δουλειές μας. Οι Θεατρικές Σκηνές στοχεύουν στη συνεργασία με όλους, χωρίς διαχωρισμούς, ταμπέλες και προκαταλήψεις. Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, νέα ταλαντούχα παιδιά, κλασικά και πρωτοποριακά ανεβάσματα έργων θα ενωθούν συνθέτοντας τη δική μας νέα πρόταση.

Αυλαία και πάμε λοιπόν…

Με εκτίμηση

Πάνος Κατσαρίδης
Διευθύνων Σύμβουλος «Θεατρικές Σκηνές»